Все
Математика
Алгебра
Геометрия
Литература
Русский язык
Истоки
Краеведение
Французский язык
Литературное чтение
Астрономия
Природоведение
Родной край
Немецкий язык
Технология
Физика
Английский язык
Обществознание
Химия
Биология
История
О`zbek tili
Окружающий мир
Естествознание
География
Украинский язык
Информатика
Украинская литература
Казахский язык
Физкультура и спорт
Экономика
Музыка
Право
Белорусский язык
МХК
Кубановедение
ОБЖ
Психология
Кыргыз тили
Другие предметы
Показать все предметы
Евений
30.05.2021, 03:08
Украинская литература

Твір на тему моральний вибіо героїв в творі ніни бічуї будласка бистро

Знаешь ответ?

Чтобы оставить ответ, или зарегистрируйтесь.

Ответ или решение 1
Риордан
Моральний вибір людина робить, керуючись совістю, мораллю, а також власними уявленнями про життя. Моральний вибір - це своєрідна відповідь на питання "Як поступити в тій або іншій ситуації?": пройти повз або надати необхідну допомогу нужденному, піти на обман або сказати все як є, піддатися спокусі або встояти.
Яскравий приклад морального вибору ми спостерігаємо в тексті А. Р. Алексіна, де Ваня Бєлов вирішує зробити свій моральний вибір в користь свого друга: він взяв на себе провину одного, Сіни Голубкіна, який боявся залишитися на другий рік і вкрав з учительської кілька зошитів з районним диктантом. Ваня повідомив директора, що саме він вкрав зошити, а не Сеня. Ваня Бєлов зробив такий благородний вчинок тому, що хотів допомогти своєму другові перейти в сьомий клас.
Моральний вибір був зроблений і Петром Гриневым, героєм повісті Олександра Пушкіна "Капітанська дочка". Петруша програв у більярд офіцерові Зурину сто рублів, Савельіч в свою чергу переконував свого вихованця не віддавати борг цьому аферистові. Однак Гриньов, незважаючи на те, що і сам розумів, що Зурин обвів його навколо пальця, вирішив віддати гроші. Для нього було правильним вчинити так, як вчив його батько - за законами честі.
Людині все життя доводиться робити якийсь вибір, часто прийняття рішення залежить від його моральних підвалин. Моральний вибір - це рішення, яке приймається нами щодня: поступитися місцем у транспорті чи ні, запізнитися або прийти на зустріч у призначений час.